Bespaar geld door meubels te huren

1/1

Heb je ooit overwogen om meubels te huren in plaats van te kopen? Het lijkt misschien een ongebruikelijke optie, maar het kan wel degelijk een slimme manier zijn om geld te besparen en tegelijkertijd te genieten van kwalitatief goede meubels.

Of je nu als woningbouwvereniging studentenkamers in moet richten, of dat je een professional bent die op zoek is naar een tijdelijke oplossing: met het huren van meubels kun je veel besparen.

In deze blog zullen we uitleggen waarom het huren van meubels een aantrekkelijke optie kan zijn en welke voordelen het biedt. Lees verder en ontdek of meubels huren een goede optie is voor jou!

Meubels kopen of huren? Een rekenvoorbeeld

Je bent net verhuisd naar een nieuwe stad en je hebt nieuwe meubels nodig. Kun je deze dan beter kopen of huren? Om deze vraag te beantwoorden, hebben we een rekenvoorbeeld voor je gemaakt.

Voor het gemak nemen we een bank, een fauteuil, een salontafel, een eettafel en vier stoelen in dit voorbeeld. Als je deze meubels zou kopen bij een meubelwinkel, zou je al snel duizenden euro’s kwijt zijn. Laten we zeggen dat de totale kosten €5000 bedragen.

Als alternatief kun je al deze meubels (en meer) huren bij een meubelverhuurbedrijf. De huurprijs voor deze set meubels bedraagt bij zo’n bedrijf ongeveer €200 per maand. Inclusief levering, montage en het weer ophalen van de meubels nadat het contract is afgelopen.

Als je ervoor kiest om meubels te huren, zou het dus ongeveer 25 maanden duren voordat de totale huurkosten gelijk zijn aan de aankoopprijs van de meubels.

Als je van plan bent om minder dan twee jaar in je huidige woning te blijven of in die 2 jaar van inrichting wilt wisselen, kan het huren van meubels dus een financieel aantrekkelijkere optie zijn dan het aanschaffen van meubels.

Ook voor verhuurders van woningen is het huren van meubels aantrekkelijk. Wanneer je er namelijk voor kiest om een woning gemeubileerd te verhuren, kun je dit ook doorberekenen in de huurprijs en scheelt het eenmalige aanschafkosten.

IKEA vs. Moving-In

Maar wat als je niet bij een meubelzaak je meubels koopt, maar bij een goedkoper bedrijf zoals Ikea? Ben je dan nog steeds goedkoper uit als je meubels huurt? Ook hier hebben we een rekenvoorbeeld voor gemaakt.

Hierbij hebben we gekeken naar de kosten voor het inrichten van een appartement met een slaapkamer, woonkamer, eetkamer en keuken. Bij Ikea zou je al snel €3000 voor deze inrichting kwijt zijn.

Als je daarentegen kiest voor het huren van meubels, zou je ongeveer €250 per maand betalen voor de gehele inrichting, inclusief levering en montage. Dit betekent dat na ongeveer een jaar de totale huurkosten gelijk zijn aan de aankoopprijs van ditzelfde meubilair.

Het voordeel van het huren van meubels bij Moving-In is dat je niet in één keer een grote som geld hoeft uit te geven. Daarnaast ben je een stuk flexibeler. Als je na een jaar bijvoorbeeld besluit om te verhuizen naar een ander land, dan kun je de meubels gewoon laten ophalen zonder je zorgen te maken over de verkoop of het meenemen hiervan.

Ook hoef je je geen zorgen te maken over het monteren en demonteren van de meubels. Dus geen ruzie met Ikea handleidingen. Montage en demontage zit bij het huren van de meubels namelijk allemaal bij de prijs inbegrepen. Ook als er wat kapot gaat, zal er worden gekeken naar een passende oplossing.

Een auto leasen vs. meubels leasen

Hoewel het huren of leasen van meubels misschien nieuw voor je is, verschilt het eigenlijk niet veel van het leasen van een auto. Bij het leasen van een auto betaal je ook een vast bedrag per maand gedurende een bepaalde periode. Aan het einde van de leaseperiode breng je de auto terug naar de leasemaatschappij en kun je ervoor kiezen om een nieuwe auto te leasen.

Hetzelfde geldt voor het huren van meubels bij een verhuurbedrijf. Je betaalt een vast bedrag per maand gedurende de huurperiode en aan het einde van de huurperiode hoef je de meubels niet zelf terug te brengen, maar worden ze zelfs opgehaald door het verhuurbedrijf.

Kortom, het huren of leasen van meubels kan een goede optie zijn als je op zoek bent naar flexibiliteit en gemak, zonder je zorgen te hoeven maken over grote eenmalige investeringen.

Ben jij op zoek naar manieren om geld te besparen of wil je een flexibele inrichting? Overweeg dan om meubels te huren in plaats van te kopen.

Kijk eens op onze website of neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wie weet kom je erachter dat meubels huren wel een passende optie voor jou is.

Vlog #2

Plaatsing in Rotterdam

Vlog #2

Plaatsing in Rotterdam

Vlog #2

Een woningopname gepland, en nu

Een woningopname gepland, en nu

Een woningopname gepland, en nu

We love working with

Er zijn veel projecten waar we trots op zijn.
Hieronder geven we een voorproefje van klanten waar we dagelijks onze expertises voor inzetten

Waarom meubels huren?

Het concept van meubels huren door bedrijven en particulieren is al tientallen jaren gebruikelijk in andere landen. Ook in Nederland komen steeds meer mensen erachter dat het huren van meubels vaak een voordeliger oplossing blijkt dan de vele andere alternatieven.

Anne Moving IN

Anne

Naar configurator

Bent u op zoek naar tijdelijke meubels of een compleet interieur? Bij Moving-In helpen wij u graag. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.