De voordelen van een huis gemeubileerd verhuren

1/1

Waarom zou je een woning gemeubileerd verhuren? Simpel. De vraag naar gemeubileerde woningen stijgt. Met name voor expats die zoeken naar een tijdelijke woning, is een gemeubileerde woning huren een interessante oplossing. Ook andere potentiële huurders als diplomaten of voetballers huren vaker een gemeubileerde woning.

Een huis verhuren met meubels erin is ook nog eens een stuk duurzamer dan wanneer een nieuwe bewoner zelf meubilair koopt en weer moet verkopen. Wil jij meer weten over de voordelen een huis gemeubileerd verhuren? Lees snel verder!

Waarom je woning gemeubileerd verhuren?

Een huis gemeubileerd aanbieden heeft voor- en nadelen. Wanneer je kijkt naar de voordelen, zul je zien dat je een gemeubileerde woning voor een hogere huurprijs kunt verhuren dan een gestoffeerde of kale woning. Houd er hierbij wel rekening mee dat deze huurders meer verwachten. Ze willen schone huizen met goed verzorgd en net meubilair.

Je wilt een zo groot mogelijke groep aantrekken wanneer je een woning verhuurt. Daarom is het belangrijk dat je gebruik maakt van een neutrale inrichting. Op deze manier verhoog je de verhuurbaarheid van de woning en spreek je een breder publiek aan. Maak bijvoorbeeld gebruik van strakke lijnen en lichte kleuren. Zo kunnen toekomstige huurders nog steeds hun eigen smaak in de inrichting verwerken door middel van bijvoorbeeld kussens en schilderijen.

Natuurlijk kan een meubelstuk ook kapotgaan. Dit is volkomen normaal en kan gebeuren. Wanneer je bij Moving-In je meubels huurt, zorgen wij zo snel mogelijk voor een passende oplossing.

De manieren van verhuren

Wat is het verschil tussen een gemeubileerde woning, een gestoffeerde woning en een kale woning?

  • Een gemeubileerde woning is direct klaar om in te wonen. Alles is hier aanwezig, van stoelen en tafels tot bestek.
  • Bij gestoffeerde woningen ligt er al een vloer in, de muren zijn fris gesausd én de woning heeft vaste voorzieningen. Hier staan geen meubels.
  • Een kale woning houdt in dat hier geen meubels in staan, er geen vloer ligt en de muren nog niet zijn gesausd. In zo’n woning zit vaak nog wat werk, voordat je er daadwerkelijk kan gaan wonen.

Wil jij hier meer over lezen? Check dan onze blog over het verschil tussen gestoffeerde en gemeubileerde woningen!

Gemeubileerd verhuren, voor wie?

Nu je de voor- en nadelen weet van het gemeubileerd verhuren van je huis, wil je natuurlijk ook weten wat voor huurders je kunt verwachten. Zit de ideale huurder hier bijvoorbeeld tussen? Zoals we al eerder noemden, zijn expats een grote groep die vaak een gemeubileerde woning huren. Onder expats verstaan we mensen die tussen de 6 jaar en drie jaar voor hun werk in een ander land verblijven dan waar ze geboren zijn. Maar er zijn nog véél meer groepen voor wie dit interessant kan zijn! We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Diplomaten, die tijdelijk naar het buitenland moeten verhuizen voor hun baan.
  • Voetballers, die van club wisselen of naar een ander land moeten verhuizen. Heb je al gezien voor welke voetbalclubs wij woningen hebben ingericht?
  • Mensen die hun eigen meubels laten verschepen. Dit duurt vaak lang, waardoor deze groep tijdelijk een gemeubileerde woning huurt.
  • Verhuurmakelaars, die geen lege woning willen verhuren.

Genoeg mensen die gemeubileerd huren dus! Deze ideale huurders verwachten moderne apparatuur, omdat ze ook meer betalen. Zij zullen dit zien als een totale investering.

Laat Moving-In de woning inrichten

Ben jij nu gestoffeerd aan het verhuren en klaar voor de volgende stap, gemeubileerd verhuren? Moving-In is door jarenlange ervaring dé partner op gebied van meubelverhuur. Wij ontzorgen en adviseren jou op gebied van interieur en styling. Zijn er problemen? Wij lossen dit zo snel mogelijk voor je op! Wij hebben een breed assortiment, met snelle levertijden. Neem snel contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

De 5 voordelen van het huren van meubilair

De 5 voordelen van het huren van meubilair

De 5 voordelen van het huren van meubilair

Waarom verkoopstyling voor modelwoningen werkt

Waarom verkoopstyling voor modelwoningen werkt

Waarom verkoopstyling voor modelwoningen werkt

We love working with

Er zijn veel projecten waar we trots op zijn.
Hieronder geven we een voorproefje van klanten waar we dagelijks onze expertises voor inzetten

Waarom meubels huren?

Het concept van meubels huren door bedrijven en particulieren is al tientallen jaren gebruikelijk in andere landen. Ook in Nederland komen steeds meer mensen erachter dat het huren van meubels vaak een voordeliger oplossing blijkt dan de vele andere alternatieven.

Anne Moving IN

Anne

Naar configurator

Bent u op zoek naar tijdelijke meubels of een compleet interieur? Bij Moving-In helpen wij u graag. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.