Hoe je kleine ruimtes zo efficiënt mogelijk kunt inrichten

1/1

Ben je net verhuisd of gewoon opzoek naar inspiratie voor het inrichten van een kleine ruimte? Dit kan soms een hele uitdaging zijn. Gelukkig kun je met de juiste tips en tricks zelfs de allerkleinste ruimtes omtoveren tot een gezellige én functionele leefomgeving.

In deze blog delen we onze tips om een kleine ruimte zo efficiënt mogelijk in te richten zonder in te leveren op gebied van stijl en functionaliteit. We geven je praktische ideeën en handige tips die jou kunnen helpen om het meeste uit een beperkte ruimte te halen. Hierbij leggen we de focus op studentenwoningen. Lees snel verder om erachter te komen hoe jij jouw ruimte optimaal kan benutten.

Studentenhuisvesting, wat houdt het eigenlijk in?

Studentenhuisvesting kan door verschillende partijen worden geregeld. Denk aan woningcorporaties, studentenhuisvesters, particuliere verhuurders en onderwijsinstellingen. Zij bieden voor een vaste prijs per maand woningen, kamers of studio’s aan.

Je kunt een kamer of woning kaal huren, wat betekent dat je zelf moet zorgen voor de inrichting. Ook kan er de mogelijkheid zijn om gemeubileerd te huren, waarbij je eigenlijk alleen je persoonlijke items mee hoeft te nemen naar de woning. Wil je hier meer over lezen? Check dan eens onze blog: wat is het verschil tussen gemeubileerd en gestoffeerd huren.

Of je kamer al is ingericht of niet hangt af van de eigenaar van het pand. Het is mogelijk dat wanneer je huurt bij een woningcorporatie, studentenhuisvester of onderwijsinstelling zij zorgen voor de inrichting van de woning. Dit kan de gehuurde kamer zijn en/of een algemene ruimte. Bij een particulier huur je vaak een kamer of studio en is de inrichting vaak jouw  eigen verantwoordelijkheid.

Kies je voor kale huur dan is het grootste voordeel hierbij dat je het volledig naar eigen smaak kan inrichten en de huurprijs vaak lager ligt. Kies je ervoor om gemeubileerd te huren is de huurprijs vaak wat hoger, maar heb je meer flexibiliteit met de inrichting van jouw woning. Je kunt makkelijker meubels wisselen of terugdoen bij gemeubileerd huren,  dan wanneer je deze allemaal hebt aangeschaft voor je woning. Het is ook duurzamer om meubels te huren. Helemaal wanneer je voor een kortere periode ergens woont.

Het inrichten van een kleine ruimte

Als je op zoek bent naar huisvesting, is het belangrijk om te weten dat er regels kunnen zijn over hoe je jouw kamer of woning mag inrichten. Dit kan verschillen per verhuurder en locatie, maar er zijn vaak basisvereisten zoals veiligheidsvoorschriften, voldoende sanitaire voorzieningen, toegankelijkheid en soms geluidsvoorschriften waar je rekening mee moet houden. Deze voorschriften zijn er om ervoor te zorgen dat jij als huurder veilig en comfortabel kunt wonen.

Of je nou een studentenwoning hebt, een particulier huis of een studio of woning met kleine ruimtes, de inrichting kan in alle gevallen een uitdaging zijn. Hieronder 5 tips om zelfs de kleinste ruimtes om te toveren tot een functionele en stijlvolle plek.

  1. Maak gebruik van organische vormen, zoals ronde en levendige vormen, alsof ze uit de natuur komen.
  2. Gelaagdheid: Creeer meer ruimte in de woning door gebruik te maken van lagen. Dit kan worden gedaan door kussens op een bank te leggen of het ophangen van kunst en foto’s op verschillende hoogtes.
  3. Minimalistisch: Kies voor een minimalistische inrichting om te voorkomen dat de ruimte te druk aanvoelt. Een minimalistische inrichting kun je bereiken door een open indeling en gebruik te maken van functioneel meubilair. Door gebruik te maken van een minimalistische inrichting creeer je rust en ruimte.
  4. Segmenteren: Gebruik scheidingswanden of room dividers om een ruimte op te delen en zo verschillende, functionele zones te creeeren. Een extra tip is om lichtdoorlatende materialen te gebruiken voor het gevoel van meer ruimte.
  5. Reflectie: Maak gebruik van spiegels en glas. Zo kan je een kleine ruimte groter en lichter doen lijken. Tegelijkertijd kan het een illusie geven van meer ruimte en diepte. Glas helpt daarbij ook om licht beter door de ruimte te doen laten stromen.

Nog meer tips lezen? Check ons andere blog blog: tips om een klein huis praktisch en sfeervol in te richten!

De voordelen van gemeubileerd huren

Er zijn veel voordelen wanneer je kiest voor een gemeubileerde kamer.

Als huurder kan het kiezen voor een gemeubileerde kamer of woning veel voordelen bieden. Het kan kostenbesparend zijn, vooral als je voor een kortere periode huurt. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het kopen of verplaatsen van meubels, wat het huren van een gemeubileerd verblijf veel gemakkelijker maakt. Daarnaast biedt het ook meer flexibiliteit. Hoewel een verhuurder misschien een hogere huurprijs kan vragen voor een gemeubileerde woning, kan het toch een aantrekkelijke optie zijn voor huurders die graag zonder zorgen willen wonen.

Natuurlijk zitten er enkele voorwaarden vast aan meubels huren. Enkele voorwaarden die vaak voorkomen zijn:

  • Minimale huurperiode
  • Borg
  • Bezorg en/of installatiekosten
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van de meubels tijdens de huurperiode

Bij Moving-In kun je je  maandelijks opzeggen, zodat je altijd flexibel bent. Gaat er iets stuk? Ook daar zullen we in overleg een passende oplossing voor vinden. De bezorg- en installatiekosten? Bij Moving-In zijn die al bij de prijs inbegrepen!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen bij het efficiënt inrichten van jouw (kleine) woning? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Plaatsing Köln

Kijken achter de schermen

Plaatsing Köln

Kijken achter de schermen

Plaatsing Köln

3 Tips in huis die bijdragen aan gezellig winters interieur

3 Tips in huis die bijdragen aan gezellig winters interieur

3 Tips in huis die bijdragen aan gezellig winters interieur

We love working with

Er zijn veel projecten waar we trots op zijn.
Hieronder geven we een voorproefje van klanten waar we dagelijks onze expertises voor inzetten

Waarom meubels huren?

Het concept van meubels huren door bedrijven en particulieren is al tientallen jaren gebruikelijk in andere landen. Ook in Nederland komen steeds meer mensen erachter dat het huren van meubels vaak een voordeliger oplossing blijkt dan de vele andere alternatieven.

Anne Moving IN

Anne

Naar configurator

Bent u op zoek naar tijdelijke meubels of een compleet interieur? Bij Moving-In helpen wij u graag. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.